Parfum, secrete şi iubire

Nu găsesc un început mai puţin abrupt 🤔

Ma fascinează femeile!

Bărbații rămân prima opțiune, dar acolo e mai ușor: instinctiv mă uit la mâini, la pantofi, la gură, la ochi. Apoi adulmec (am mai spus că sunt o persoană profund olfactivă. Dacă ai un parfum care îmi chircește ficatul, dacă părul e nespălat sau pielea arată a piure, well, avem o problemă)

În general, am nevoie de 10 minute de conversație ca să mă prind dacă mă interesezi.

Dacă mă privești în ochi, dacă mă faci să râd, dacă vorbeşti corect limba română, dacă suntem din aceeaşi lume şi dacă îmi lași și mie un pic de spațiu (numim asta dialog), s-ar putea să ne mai vedem.

Nu vorbesc aici de momentele în care te lovește ăl de sus cu leuca și niciunul dintre criteriile astea nu mai contează. Aia se cheamă chimie, cică (deși sunt sigură că nu poți să mă chimizezi dacă nu te speli)
Femeile, însă, eeeeh, acolo e altă poveste. Aş putea să stau ore întregi să mă uit la ele.

Fiecare gest, fiecare accesoriu, fiecare zâmbet spune o poveste. Mai întâi văd mersul. Îmi place să îmi imaginez de unde și cu ce gânduri vine mersul ei.

Cum se așează o femeie, ăsta e alt deliciu: își alege locul în funcție de stare. Dacă vrea să fie remarcată o sa iși aleagă spaţiul în care o vede oricine și în care lumina o avantajează. Dacă are o zi proastă, se va ascunde la cea mai îndepărtată masă, cu spatele la lume, cu privirea în pământ. Dacă are chef să îi observe pe alţii, se va propti cu spatele la un perete şi va scana.
După ce se aşează, începe să caute în geantă. Pot să jur că are acolo un întreg arsenal de lucrușoare. O să înşire pe masă obiecte aparent neimportante dar esenţiale pentru ea: pachetul de şerveţele, telefonul, poate un gloss, bricheta, pachetul de ţigări, cartea, ochelarii de soare, fiecare după tabieturi şi vicii.
Dacă e genul care își ingrijește mâinile, va face tot ce poate să își arate unghiile proaspăt vopsite. Dacă e prinsă în offside cu manichiura, va fi uşor stingherită şi va sta cu pumnii strânşi a ciudă sub masă.
Toate gesturile inseamnă ceva! O suviță de păr rasucită pe deget, o mână uitată galeș pe gât, o aplecare ușoară în față, spatele încordat, joaca neglijentă cu un cercel sau cu altă bijuterie 😉 Toate!
Ați văzut cum bea o femeie, cum mănâncă sau cum folosește șervetul? Cum își modelează vocea și fraza în funcție de ce vrea? Cum își încrucișează picioarele și își schimbă poziția în momente deloc întâmplătoare?
A, da! Fascinant, din nou, e să vezi cât de mulțumită e de trupul ei, după cum se expune. Unele se furișează, încercând să ascundă partea care nu le place, altele se expun cu zâmbet infinit mulțumit.
Cum, Doamne iarta-mă, să nu îţi vină să le iubeşti pe toate?
Eu nu cunosc femei urâte. Oricât de proastă a fost dispoziția cerului în ziua nașterii ei, o femeie poate să sucească mințile oricui prin simplul fapt că e femeie și are cu ea ochii, buzele întredeschise, clavicula, șoldurile, gleznele, surâsul, neajutorarea, lentoarea, mirosul de curat şi o sumă de secrete ascunse printre eșarfe, rochițe, ciorapi cu adeziv, desuuri, buzunare tainice.

D’aia mi-e groază de toate femeile care au uitat ce uşor e, de fapt!

De cele care devin urâte din răutate, care sunt ridate de ură, care sunt mătuite pentru că și-au asumat muuuult mai mult decât puteau duce, care au devenit, din invidie, semne schingiuite de întrebare. Sunt cele care nu știu să facă nimic pentru ele însele și care nu au aflat încă un secret: dacă eşti fericită tu cu tine, împacată cu ce ai, recunoscătoare pentru miracolul din tine, asta vei da celor din jur: linişte şi confort.

5 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. ladybaba spune:

  cum le stii tu, bobocule! :)))

 2. Dan Iancu spune:

  nu te scuza niciodata
  inceputurile abrute sunt perfecte

  1. Andra Gavril spune:

   @Dan Iancu: nu mă scuz, mă amuz 🙂

 3. dan g spune:

  ca o fată mare, le şti ! mai ales cu poşeta ! era undeva pe-aici, spuse ea înfiptă în poşetă, de nu i se vedeau numa” păpucii !

  1. Andra Gavril spune:

   @ Dan G: tare frumoase pozele tale!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s