Mănuşi, arsenic sau dantelă veche?

Cineva mi-a spus (cândva) că femeile, după o anumită vârstă, ar trebui să poarte mănuşi tot timpul. M-a enervat. Rău
Eram într-o farmacie. În fața mea, o doamnă în vârstă. Păr alb, mantou alb impecabil, pantofi cu toc jos, comod, poșetă discretă, bijuterii frumoase.

3 foi de rețete compensate.

Ea, jenată că în spate se făcea coadă, coadă care afla – brusc şi indiscret –  despre toate bolile și neputințele pe care doamna le avea.
Nimeni nu protesta, farmacistele erau buluc să o ajute, și totuși, ea, devenea agitată.
I-am văzut mâinile. Degete deformate de reumatism, noduri, vene albastre, groase și dureroase, un tremur necontrolat.
Mi-am amintit de amicul cu mănușile. Nu o cunosc pe doamna în alb, nu am mai văzut-o de atunci, și totuși furia a aparut ca și cum ar fi fost vorba despre toate femeile din mine.
Mâinile alea au alintat, au mângâiat, au tăiat aerul în gesturi ferme, au așezat masa, florile în vaze, lumânările pentru cină, obiectele în rostul lor, au amestecat zahărul în ceai, au ținut strâns alte mâini, au încuiat și descuiat uși, cândva. Acum erau doar niște vene cu noduri și dureri, ce tremurau pe nişte blestemate de reţete compensate.

Nu, prietene, viața nu trebuie ascunsă sub mănuși. Niciodată

4 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Carolina spune:

  ma tem ca da. uite la Karl Lagerfeld. 🙂 acum, mai in gluma mai in serios, oare conteaza?… eu sper doar ca mainile ei au strans asa de multe amintiri frumoase, atat de multe, incat ea zambeste involuntar, chiar daca trist uneori, atunci cand si le priveste.

 2. Titus Constantin spune:

  …ar putea exista oare manusi si ptr inimi sau suflet?…in mod sigur nu, in mod indubitabil nu e nevoie ptr ca spiritul e vesnic prin iubirea lui si indiferent de varsta sau aspect fizic (pentru ca am vazut si batrani „goi”, simpli,fara manusi sau alte „accesorii” care nu aveau nimic de ascuns ptr ca au iubit si iubeau liberi si fara teama in pacea batranetii lor)conteaza cat de mult ai stiut sa iti traiesti viata prin Iubire Neconditionata care sa iti faca spiritul si trupul luminos la orice varsta fara sa te jenezi de el si chiar sa ai curajul sa spui ca e doar un ambalaj ptr Iubirea care esti. Trebuie sa traiesti toata viata in puterea Iubirii Sfinte a Hristosului din tine pretuind fiecare clipa a vietii ca un dar de care sa te bucuri impartasind iubire de orice fel ar fi ea ori de cate ori ti se da sansa,daruind viata, fara teama, fara discriminare, fara prejudecati, liber si frumos in spiritul tau devenind tu insuti Iubire_de care niciodata n-ai sa te jenezi.

 3. Carolina spune:

  …altfel, eu ma gandesc deja cum imi voi rasuci salul matasos in jurul gatului… 🙂

 4. alina spune:

  mi a placut mult .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s