Plânsul liniștit

Certitudinile mele: O mână de prieteni care ar lăsa gazele deschise și apa curgând doar ca să vină după mine în rătăcire, cei foarte puțini care au pus mâna pe telefon și au încercat imposibilul, cu prețul scrâșnetului din dinți, ai mei, de acasă, care suferă cel puțin la fel de tare pentru durerile mele, Thea care a ales liniștea unei îmbrățișări mai vorbitoare decât toate vorbele lumii, voi care ați ajuns să mă intuiți în toți anii ăștia și care îmi intoarceți acum bucățelele pe care vi le-am dat din mine, faptul că am crescut drept într-o lume care a încercat să mă cocoșeze, liniștea de a plânge sau a râde fără teamă, toate darurile pe care le-am primit în șoaptă sau în gest.

Și, mai ales, eu. Eu, cu tot ce sunt, cu tot ce am învățat să știu, cu tot ce pot, cu tot ce am de apărat și de luptat. Eu, cu iubirile mele nebune, eu cu mine și cu drumul nostru. Și de asta poate să fie lacrimă și de asta am puterea să plâng până rămân fără aer.

Și apoi, să merg mai departe.

Andra Gavril

3 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Kristian-Ivan Varjasi spune:

  Va fi greu dar va fi! Tot drept, tot inainte! Restul e desertaciune…

 2. piri spune:

  oriunde vei ajunge…eu tot te voi urmari si sustine..cu drag ,Piri

 3. Bogdan Banciu spune:

  Mergem înainte in tara asta de doi lei ca oricum nu prea conteaza ce simtim, ce gândim si ce ne dorim. Suntem in aceeași groapa, ca sa nu zic altfel, din 1948 încoace.Degeaba anii astia scursi, degeaba, atat de mulți martiri, degeaba generația noastră care a dorit si „a urlat” ca vrea schimbarea acelui regim odios numit comunism si neocomunism.
  Aceasta este încă o înfrângere pe care o luam in piept si de fapt, doar unei minoritati ii pasa.
  Mereu mă gândesc in situații de genul asta la memorabilele vorbe ale lui Noica: aproximativ: ” ASA cum istoria a făcut pipi pe mine, fac si eu pipi pe istorie!

  cam la asta se reduce ceea ce trăim azi…..
  Cu Dumnezeu, înainte!
  Respectele mele, Bogdan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s