Un suflet cât tărâmul viselor

Nu o să scriu (iar) despre tristețea care mă sfâșie. Nici despre planuri – nu am. Am să scriu despre o bucurie imensă, despre un dar pe care l-am primit astăzi.

(și) În 2005 am prezentat Festivalul George Enescu, din Piața Festivalului. Era foarte cald, ținutele mele erau – în majoritate – rochii sofisticate, părul îmi era vraiște din cauza temperaturii, ochii bulbucați de la praf și refectoare, picioarele butuc de la tocuri prea înalte, mâncam niște mizerii de merdenele care ne-au răpus pe toți pe rând, haos general, foarte mulți copii emoționați care cântau la instrumente sau dansau, tineri care astăzi sunt muzicieni celebri, părinți emționați, public toropit de căldura, dar pe baricade, transmisiune live, sute, mii de oameni, o nebunie frumoasă.

Ajungem în 2012.

Facebook.

O copilă care cântă la pian îmi cere prietenia. E o domnișoară frumoasă și caldă. Îmi trimite muzică frumoasă, gânduri frumoase. Nu mă întreabă nimic, nu îmi cere nimic, nu vrea pile să vină în emisiune.

Vine și ziua de 15 septembrie, ziua în care colegii mei și cu mine ne-am târâit cu lacrimi în ochi spre Studioul 4. Pentru ultimul Jurnal  Cultural.

Noaptea, acasă, deschid laptopul și printre mesajele pe care le-am primit găsesc o fotografie:

Daria-Ioana Tudor este numele domnișoarei. Acum are 15 ani.

Cum să îi mulțumesc? Cum să îi spun câtă încredere mi-a dat că nu a fost totul în zadar?
Daria, te iubesc! Să nu lași lumea asta nebună să te schimbe, să nu îi lași pe oamenii mari să îți fure lumina, să nu renunți! Știu că ai un drum de făcut și am să fiu alaturi de tine, dacă îmi permiți.

Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s