Serendipity

 
Există o veche scriere persană care povestește despre o prințesă căreia i se întâmplau lucruri neașteptate. Făcea tot soiul de descoperiri din întâmplare, prin accidente, pur și simplu pentru că așa era dat să se fie. I se întâmplau lucruri la care nu se gândise niciodată, pe care nu le căuta, pe care nu le spera, pe care nu le planifica.

Serendipity înseamnă o întâmplare fericită sau noroc chior. Ceva ce sperai să existe dar nici măcar cu gândul nu îndrăzneai să cauți.

Dacă mai avem puterea să credem că mâini nevăzute ne duc unii spre alții, că fără să facem niciun efort ne pomenim față în față cu minunea, asta este serendipity.

Bunica mea m-a invățat, copilă fiind, să mă rog îngerului meu protector. Îmi spunea că trebuie să fiu respectuoasă cu el, că deși are putere divină, are mult de tras cu „cel rău” ca mie sa îmi fie bine, să mă protejeze.

Fiindcă încă mai cred în existența energiei bune dar am aflat și de răul profund care este printre noi, pot să cred că și serendipity are de luptat cu răul.

Că primești ceva dar asta nu bucură pe toată lumea. Că gândul rău te poate ajunge din urmă, că ura viscerală, fără noimă, există. Și mai cred că doar iubirea și înțelepciunea pot lăsa miracolul să existe.

Dacă ți s-a întâmplat, daca ești printre acei foarte, foarte puțini care s-au întâlnit cu aripa, amintește-ți că îngerașii au nevoie de ajutor. Închide-ți urechile la tot ce îți vor spune cei cu zâmbete pudrate, ține cu dinții de iubirea ta, nu renunța, nu lăsa un morman de fulgi din aripa îngerului în urma ta.

Iubește-o, ține-o în brațe, ai grijă de ea, spune-i că totul o să fie bine, dă-i putere când o vezi că se destramă, ia-o de mână și zâmbește.

Andra Gavril
Publicitate

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

  1. adrian spune:

    Da

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s