Biscuiți sărați

Ți-am făcut cafeaua de dimineață. În paharul înalt care îți place. Lapte nu am pus prea mult, nu voiam să te moleșească. E una dintre zilele în care ai nevoie de toate simțurile ascuțite.
Am pus și câțiva biscuiți cu ciocolată lângă ea. Știu că îi ronțăi cu drag. Am fugit înapoi în pat până să ieși din baie. Îmi place să îmi imaginez surprinderea de pe fruntea ta când găsești cafeaua aburindă. E ca în noaptea când vine Moșul și ți se umezesc ochii la vederea ghetelor pline cu mandarine.
Am strâns ochii tare când ai intrat în dormitor. Am vrut să crezi că am adormit la loc. Știu că stai o vreme pe marginea patului și te uiți la mine. În plus, parfumul tău rămâne proaspăt pe pernă și asta mă face să mă ghemuiesc a pisică. Nu știu când ai plecat. Cred că am adormit de-adevăratelea până să ieși din casă. Cred că am și visat ceva. O bucătărie caldă, într-o casă cu tavane foarte înalte. Cred că era și un pat în bucătăria aia. Și cred că mirosea a bunic bun. M-am trezit și ronțăi un biscuit înmuiat în cafea. Are gust sărat deși e plin de cafea cu lapte. Lapte nu prea mult, dar.. Nu-i nimic. O să îți pregătesc și mâine cafeaua. Și poimâine. Și până în ziua în care biscuiții vor fi din nou dulci și înmuiați doar în cafea cu lapte. Ura e tare sărată, dragul meu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s