Povestea mea (2)

Azi este „Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor

25 februarie 2018 – 25 noiembrie 2018, atât a trecut de când v-am spus „Povestea mea”

https://andragavril.wordpress.com/2018/03/03/povestea-mea/

Am spus povestea pentru mine, ca parte a procesului meu de eliberare, ca o ultimă avertizare că vreau să fiu lăsată în pace. Nu i-am dat numele celui care mi-a făcut viața un iad. Nu pentru că am omis, nu pentru că mi-ar fi fost frică, nu pentru că ar fi fost ceva neadevărat în ce am povestit. 

Am fost sunată, am primit mesaje și invitații la tot soiul de emisiuni. Am refuzat. Dacă există un singur om din presă care să poată spune că l-am sunat și l-am rugat să mediatizeze povestea, îl rog frumos să ridice două degete. TOT ce a apărut în media a fost preluat de pe blogul meu sau de pe Facebook, iar eu, repet, am refuzat și să dau un nume și să dezvolt subiectul.

S-a făcut curat în jurul meu. Am văzut extrem de limpede caracterele și am scăpat de balast. Scurt. 

Au fost și reacții care m-au șocat. Oameni pe care nu o să îi uit niciodată și pe care îi aștept să se dea jos din caleașca imaginară în care trăiesc acum. Îi aștept doar ca să îi privesc în ochi.

Omul care m-a scos cu forcepsul din iadul în care trăiam, medicul meu, Gabriel Diaconu, mă prevenise despre ce va urma. Sigur, de la vorbe până la fapte e o distanță mare. Am parcurs-o așa cum am putut. Cu lacrimi, cu urlete, cu o mână de prieteni și cu familia mea. 

Despre ăia care au spus că era mai bine să tac, despre ăia care au continuat să fie duali, despre ăia care l-au luat în brațe, nimic de zis. Să le dea Cerul sănătate și liniște.
Dar uite că uneori e nevoie să mai dai o bucățică de adevăr, pentru că dacă pe unii îi mănâncă în dos, e creștinește să le dai un băț să se scarpine. 
1. Când îl sfătuiești pe agresor să sune sau să îmi dea mesaje de amenințare, gândește-te bine dacă ai tot adevărul
2. Când îl sfătuiești pe agresor să îmi trimită un soi de întâmpinare din partea unor avocați, cică, în care se spune clar că mi se interzice să mai asociez numele clientului lor (sic!) cu “Povestea mea”, ai mulțumirile mele. Tocmai l-ai ajutat să își recunoască istoria și să își lipească singurel numele de poveste. Apreciez, sincer!
3. Când încă mai ai dubii, citește asta. Mă rog, bucățica asta. Restul e la mine. Împreună cu zeci de alte mesaje asemănătoare
Și încă o dată: dacă voiam să îți spun numele, o făceam aici. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s