Vineri 4 noiembrie, TVR 2, ora 10.00

5 ani s-a luptat cu boala. Cu demnitate, fără să ceară nimic. În plină viață, în plină carieră, fericit alaturi de o familie frumoasă, de colegi, de studenții pe care i-a format.
Oamenii au aflat și au încercat să îl ajute. Fiecare cum a putut și cum s-a priceput. Părea că după transplantul de măduvă e mai bine. Că a apărut speranța. Își dorea să lucreze, să revină în teatru. A repetat acasă, fără să fie împiedicat de masca pe care trebuia să o poarte din cauza imunității scăzute. Dar… a pierdut.

Actorii dăruiți pot fi orice pe scenă. Pot fi eroi, pot fi regi peste o mie de ținuturi, pot învia suflete și pot zdrobi dușmanul cel mai aprig.

Dar cortina cade peste aplauze și actorul rămâne un om despre care noi, cei din sală, nu știm nimic. Nu știm ce îl doare, nu știm ce îl frământă, nu știm ce îl omoară.

Nimeni nu știe de unde vine răul și cum alege oamenii pe care să îi doboare. În boală, în moarte, în accident, nu există nici răspunsuri, nici logică. Nu cred că Dumnezeu organizează spectacole în ceruri. Nici concerte rock. Nici într-un Dumnezeu care aduce durere și neputință nu cred. Nu știu ce mână ne alege, nu știu de ce pleacă atât de mulți oameni frumoși. Dar cred că divinitatea, oricum se numește ea pentru fiecare dintre noi, e în har, e în amintire, e în emoție, în puterea de a zâmbi unui moment frumos pe care cineva l-a dăruit, cândva.

Rămas bun, Mircea Anca!

– Andra Gavril

„Te am și acum în fața ochilor, ca atunci când veneai neobosit în anii mei de studenție la școala târgumureșeană de teatru: un bărbat îndrăgostit, învaluit în mister, un om discret și distins deopotrivă. Orbit de iubire pentru Iuliana Moise, soția ta, dar atent la tot și la toate, la fiecare viitor coleg.” – Demeter Andras

Casa de Producție TVR vă invită să păstrați un moment de aducere aminte vineri, la ora 10.00, pe TVR 2

Părinții teribili – de Jean Cocteau, un spectacol realizat în colaborare cu Teatrul Național București

În distribuție: Carmen Stănescu, Adela Mărculescu, Damian Crășmaru, Tatiana Constantin, Mircea Anca.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s