Ajunge!

Uite, rar mă apucă nervii, dar când vine vorba despre chestii profund ilogice nu prea mai am răbdare.

 1. Nu cred în virus!
  Nu e Moș Crăciun, nu e Zâna Măseluță, nu e nici măcar vreun sfânt din Pateric, nu e un cult.
  E un virus și gata. Că vrem sau nu să acceptăm e un afurisit de virus care ne-a făcut praf viețile. Și a devenit pretextul perfect pentru multe măgării care s-au întâmplat și se întâmplă cu noi toți.
 2. Mă apără Dumnezeu, nu am nevoie de medicină!
  Corect! Cred că Dumnezeu ne apără pe toți. Dar cum nu poate să vină să ne traverseze strada pe fiecare, lucrează prin oameni. Dacă ne rupem un picior nu stăm acasă cu oasele ieșind prin piele. Spunem “Doamne ajută!” și mergem la spital. Sau dacă ne ia foc casa. Ieșim naibii din ea până vin pompierii, nu așteptăm să vină Dumnezeu să o stingă. Ne apără, dar ne-a dat pârghiile să ne mai apărăm și singuri.
 3. A murit? Așa îi trebuie dacă nu s-a vaccinat!
  Cei din categoria asta îmi par psihopați. Atât. Nu ai cum să te bucuri că cineva moare. Moartea e tristă și e definitivă. Nimeni nu moare de bine ce îi e. Iar în condiții de criză oamenii reacționează ciudat. Fiecare cu spaimele sau convingerile sale.

Încerc să îi înțeleg pe toți cei din jurul meu de aproape doi ani. Să îi înțeleg și să îi accept cu toate deciziile lor. Asta până când nu mai văd logica. Până la bazaconii sau ură.
Segregarea mă scoate din minți. Vreau să trăiesc într-o lume cu de toate. Vreau ca fiecare să aibă dreptul la opinie. Vreau să am voie să respect orice părere. Până în momentul în care lipsa de logică devine un pericol. Până în momentul în care sfidarea și cinismul îi pun în pericol pe alții. Până în momentul în care virusul devine o afacere.

Orice am crede, orice decizii am lua în legătură cu viețile noastre, un singur lucru e de bun simț: încearcă să nu le faci rău celor din jur. Cu vorba sau cu fapta. Și gândește înainte să deschizi gura. Habar nu ai ce e în sufletul altcuiva și nici nu trăiești în locul lui.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s